Pages

info untuk mu


Sunday, April 27, 2014

selamat datang header !

header baru telah mewarnai keluarga blog aku. yeayyyy!!! *slow clap*

akhirnya muncul juga header dalam blog aku ni. hari ni berkesempatan jugak aku siapkan header yang cun melecur tu. tu pun tahap kerajinan aku 2.1345465%. sebab tu header aku macam budak tadika punya lukisan.

time kaseh kepada photoscape.
time kaseh kepada tuan punya blog sebab sudi meluangkan masa untuk create header. muahaha..
tak lupa juga kepada jari aku yg tak berapa kreatif malam ni.
dan mereka yg terlibat secara langsung dan tak langsung.

ermm.. bertahan dulu ye header. bila aku ada idea lagi aku mekup ko cun-cun ye.

Wednesday, April 23, 2014

cinta pandang pertama

kata orang cinta pandang pertama ni bila pandang je buat pertama kali terus jatuh cinta atau jatuh hati. ada yang kata ada cinta pandang pertama, ada yang cakap tak pernah lagi. sejujurnya aku pun ada jugak cinta pandang pertama.

ceritanya macam ni. kisah ey bermulo, mulut ughang kampung (mood waghis pulak tetibe. hohoho..). masa tu aku tengah lepak dengan member aku. kitorang tengah tunggu orang. masa ni lah bermula cinta pandang pertama aku. bila aku terpandang je, aku terus jatuh hati. masa tu pandangan aku memang tak berkalih, speechless, mata tak berkelip. lagu tema time ni lebih kurang "mungkin inikah, yang dinamakan cinta" bak kata Akim Ahmad.

tengah aku feeling-feeling cinta pandang pertama aku, tetiba member yang aku lepak sama, Yana namanya. reaksi dia macam "perghh!! Vellfire.."

owhh. ok. aku dah tahu nama dia. nama dia Vellfire rupanya. smart boh! macam transformer. cantik tertarik kau memang debomb, bak kata Ruffedge pulak.

inilah cerita cinta pandang pertama aku. sweet kan? hihi ^^

kawan aku selalu gelak kalau sesetengah jenis kereta aku panggil transformer. kalau kereta yang canggih-manggih ni aku memang suka panggil transformer. hee..

Friday, April 18, 2014

tekanan darah rendah vs. saya

erghh.. apa entah tajuk..

emak aku selalu la pergi tempat perubatan Islam. kalau aku ada kat rumah, memang rutin aku kena teman mak aku la. anak mithali. ehhh?? hiks

dah nama kan perubatan Islam, yang mengubatnya kita tak panggil doktor ye murid-murid, kita panggil ustaz. ade la satu hari tu dia check tekanan darah mak aku dan dia pun suruh aku check sekali. dan keputusannya..

TARAAA...
tekanan darah aku sangat rendah. ustaz tu siap cakap "ni kalau check kat klinik, kena tahan wad ni. rendah sangat tekanan darah".
aku pun macam.. yeke?? tapi aku tak pernah pengsan pun.

so, aku agak tak puas hati jugak la. tapi depan ustaz tu aku muka macam pasghah dan ghedho. tak boleh nak tunjuk memberontak sebab anak dia hensem.. ehhh.. takde kaitankan.. ok, nextt!!

so (berapa banyak so daa), aku pergi klinik sebab demam ke hape entah, tak ingat, aku cakap kat suster ngengsot, tu cerita hantu kan.. ermm.. aku cakap kat doktor "doktor, tolong check tekanan darah saya dengan check jenis darah saya sekali ye". doktor jawab, "ok, boleh. tapi check darah bukan kat sini ye.."

dan keputusannya, tekanan darah aku normal. haaa.. kan koi dah kabo, tekanen daroh koi molek (Temerloh version).

mak aku kerap jugak la pergi tempat perubatan Islam tu. maknanya, aku pun kerap jugak la pergi ke sana. kan anak mithali gitteww.. aku pun bagitau ustaz tu, "ustaz, the doctor told me that my blood pressure is normal". ok, speaking tu tipu. sebab English aku entah pape. blerghh...

ustaz tu pun check balik tekanan darah aku. dan TARAAA.. tekanan darah aku rendah. aku pun buat muka redho jugak la sebab... anak dia hensem.. tetttt!! betolll.. 10 markah!

semalam, aku pergi lagi klinik yang sama sebab aku demam. dah hari ke-3 tak kebah-kebah. bilik yang sama, posisi yang sama, cuma doktor lain dan mesin check tekanan darah tu aku tak pasti sama ke tak. doktor tu check tanpa permintaan aku.

dan TARAAA!!
tekanan darah aku memang rendah pun.
ok, ni aku memang pasghah dan ghedhoo..

so, BE POSITIVE!!
biar korang sakit pape pun, jangan set dalam fikiran korang sakit itu ini. semua tu mindset bak kata Prof. Dr. Muhaya. hahh?? ceramah yang mana beliau cakap?? korang baca la mana-mana buku beliau, memang beliau cakap macam tu. cuma apa yang aku sampaikan takde la sebijik sejibut macam beliau cakap tu. *terbelit lidoh koi*

Tuesday, April 8, 2014

bahasa Arab

ada sorang akak ni, tetiba je dia cakap bahasa Arab.

maybe dia nampak muka aku macam takde respon, dia pun cakap "sorry la akak tercakap bahasa Arab". aku pun balas dengan senyuman je. aku sebenarnya paham apa yang dia cakap, cuma sebab aku tak rapat sangat dengan dia, so aku diamkan aje. kawan aku yang ada kat situ pun paham jugak sebenarnya, so dia yang sopan lagi santun pun jawab "takpe" sambil tersengih-sengih dengan ikhlas. kalau aku kejam, aku yang sopan tak berapa santun ni (ehhh??) nak jawab "takpe je" *tangan di bahu, mata ke atas*


lepastu, kawan akak tu yang memang tau aku dengan member aku pernah belajar bahasa Arab masa sekolah pun menyampuk, "dorang paham la. dorang pernah belajar bahasa Arab"

akak tu pun macam, "owhh, yeke. takpe la macam tu"
aku pun menambah "masa saya belajar kat U pun, bahasa ketiga saya Arab"

di sini ingin aku tegaskan bahawa, aku bukan nak berlagak. cuma keadaan yang memaksa sebab........ apa yang dia cakap tu budak darjah satu pun tau. =.='
 

Template by BloggerCandy.com