Pages

info untuk mu


Tuesday, July 2, 2013

Sem terakhir di UiTM

Sodehhh!! Sobsssss

Ni adalah sem terakhir aku kat UiTM di hatiku ni. Memang sedih. Disebabkan hari terakhir, aku pun lepak-lepak dengan member-member. Salam salam laga pipi yang perempuan normal selalu buat la senang cerita.

Kat sini lah macam-macam kenangan. Pahit, manis, masam, masin. Semua ada la.

Teringat masa mula-mula daftar masuk uitm. Kawan-kawan aku sibuk nak flashback macam mana kenal aku. Untuk kos ni, aku sorang je. Member yang sama sekolah tercampak ke kos lain. Disebabkan aku yang pendiam dan tak mudah bergaul ni dorang ajak aku masuk dalam geng dorang yang kepoh. Mula-mula diorang ingat aku sombong, dorang cakap. Tapi ambik masa la untuk aku mesra. Selalu dorang borak-borak aku akan duduk belakang-belakang, banyak diam dan gelak bila perlu je. Kelakar bila dorang cerita balik. 

Untuk malam terakhir tu, borak macam-macam dengan member-member. Pastu pertama kali aku tunjuk video yang aku dengan kawan-kawan menari masa family day untuk kos aku kat roommate. Aku tak pernah tunjuk kat dia video tu sebab aku salah step. Hahahahaha. Malu kot. Tapi kenangan. Seronok bila ingat balik. Kami kos library tetiba menari pulak. Tak ke pelik?

Dah takde hari-hari aku yang asyik langgar bucu katil. Takpun terantuk lutut kat meja study. Takpun tersadung kaki kat kerusi budak sebilik (yang ni kerap. Penat aku asyik nak cakap ‘sorry’ je kat dia). Paling sadis kepala aku terhantuk kat katil sampai membuatkan katil bergegar yang mengejutkan roommate tengah tidor (yang ni lagi kerap). Takpun kaki aku tersepit kat pintu time aku tengah tutup pintu or barang terjatuh kat kaki. Berjalan macam zombie sebab tak cukup tidur sampai selalu konpius rumah aku kat mana. Kata kawan aku, aku ni clumsy.

Kata kawan aku, kalau aku bangun tidur dalam keadaan tersenyum dan banyak cakap, tu biasanya ada benda tak kena la tu. Tapi kalau aku bangun dengan muka nak cari gaduh dan diam je, tu kompem memang aku. Tapi dorang tak tahu, sebenarnya bila aku bangun tidur pastu aku ngadap cermin, aku akan senyum kat diri sendiri. Cara aku nak ceriakan diri sendiri. kata orang, bahagiakan diri sendiri dulu, baru bahagiakan orang. Ececehhh..


Nak kata officially last sem tu tak la sangat. Lepas ni aku praktikal. Pastu berdoa moga-moga takde paper repeat. Lepas tu baru la bergelar graduan sarjana muda. Tazzabarrrr……..!!!!!

4 comments:

deno said...

kenangan itu indah kan... :')

zyma_senpai said...

betul2 =)

Wahyu Alfiansyah said...

This is memories..
Suatu saat pasti rindu budak2 kat sana :'(

zyma_senpai said...

sekarang pun dah rindu :'(

 

Template by BloggerCandy.com