Pages

info untuk mu


Saturday, May 25, 2013

hari ini dalam sejarah #throwback

apa yang berlaku hari ni jadi sejarah. semalam pun sejarah. semalam yang kepada semalam pun sama. takkan terulang kejadian yang sama sebijik-sebijik.

hari ni aku balik kampung. yeayy. nak dijadikan cerita, aku balik hari ni, hari ni jugak aku beli tiket. nasib aku baik, Allah permudahkan urusan aku, Alhamdulillah. tiket tinggal satu je dan akulah insan bertuah yang dapat beli tiket tu.

lepas subuh, aku terus cabut dan tunggu bas. mujur tak lame tunggu bas, kalau tak kematu bontot jadinya. sampai terminal, aku dapat tiket pukul 9. seronoknya. tak sabar nak balik. tak sabar nak main game candy crush. memang dari semalam, dalam kepala aku candy crush je. hahahaha. macam mane aku boleh terlibat dalam game tu, kawan aku asyik cakap pasal tu je, aku pun main la. lepastu mula ketagih.

berbekalkan roti inti kelape 70 sen, aku buat brekpes. lepas borak dengan orang yang aku kenal, aku dah tak tahu nak buat apa. orang sebelah kanan main cari perkataan. sebelah kiri baca buku. sebelah belakang, berborak bukan main sebatu kuatnya suara. bengkak je hati ni.

aku pulak tak buat apa-apa. bukan takde buku nak dibaca, ada je dalam beg sandang aku ni. cuma aku memilih untuk tak buat apa-apa. aku just termenung, pandang langit, perati orang sekeliling, tengok burung terbang, tengok kereta. nampak tenang je aku. tapi dalam kepala otak, sampai jem rasanya macam-mcam mende dok pikir. entah-entah ada yang dah eksiden.

sampai je Temerloh dalam pukul 12, abang aku jemput. aku ingat petang nak lepak rumah member. entah macam mana aku terlajak tidur sampai pukul 6 lebih, dah tak jadi nak pergi rumah member.

semuanya hari ni dalam sejarah. masa yang memang tak boleh diundur.

No comments:

 

Template by BloggerCandy.com