Pages

info untuk mu


Sunday, March 31, 2013

hari ni yang membuatkan aku hilang sabar

hari ni aku betul-betul geram.. gerammmnyeee!!! nak nanges pun ada. aku kalau marah sangat mesti nak nanges. cam cengeng je kan

skang ni aku tengah tunggu bas, lagi 40 minit lagi bas sampai ikut tiket aku. aku ke KL. sempat lagi update blog kan.. aku singgah kat surau, aku online kat sini.

ceritanya bila aku sampai temerloh pukul10 lebih. then aku terus ke kaunter bas ke Shah Alam. bas ade pukul11.30 tapi tiket ada satu je. aku pun nak beli tapi aku keluarkan duit besar. tapi pakcik tu cakap takde duit kecik, die suruh aku pecahkan.

lepas je aku pecahkan aku pergi balik kat kaunter tu dan dengan selambe cakap "tiket tadi dah habes, ade orang beli". perasaan aku?? aku berusaha pergi pecahkan duit, kenape tak simpan tiket tu?? aku dengan hampa pergi ke kaunter lain. sebenarnye tu je kaunter ke Shah Alam, yang lain semuanye ke KL. aku bukan tak nak turun ke KL tapi penat sikit la sebab banyak jalan walaupun kiraan tambang sama je.

lepas tu aku dapat tiket pukul11.30 jugak ke Kuala Lumpur. disebabkan aku asyik berserabut hari ni dua kali aku hampir tertinggal barang, pertama mase beli air botol, aku tertinggal air botol tu, nasib makcik tu tegur. then, aku beli tiket, dengan selambe badak aku tinggal tiket kat kaunter. pastu tetibe pakcik yang jual tiket tadi pegang tiket aku. dia cakap "nak ke taknak tiket ni??", sambil acah-acah nak bagi ke tak tiket tu. eh, bergurau pulak pakcik ni. meh sini aku bagi penumbuk, baru puas sikit hati aku nak bergurau.

pastu aku amik tiket tu. dia cakap kalau taknak tiket tu nanti die bagi tiket ke shah alam. haaa?? terkejut kan? ade orang tolak tiket tu. tapi tiket tu aku da beli, sekali ko dah beli, ko dah takkan dapat claim duit. walaupun rm11.30, tu mahal kot. macam-macam aku boleh beli hokehhh!! ikutkan hati aku nak nangis guling-guling kat terminal tu sebab sangat marah, kecewa, semua ada. tadi aku nak beli pakcik jual kat orang, skang ni, aku bukan merajuk tapi aku betol-betol bengang. aku terus tinggalkan pakcik tu, angkat barang-barang terus bla dari kaunter tu, entahlah, mungkin reaksi aku agak kurang ajar tapi lagi lama aku kat situ kang tak pasal-pasal aku maki pakcik tu. dah la orang tua, hilang pulak respect aku nanti kat orang tua walaupun memang menyakitkan hati.

gerammmnyyeee.. tapi mungkin bukan rezeki aku nak turun ke Shah Alam kan. tak pe la, dah lame aku tak jalan-jalan KL. KL, here i come, wait for me.. take care for myself =)

2 comments:

kinara kinatara said...

waaaaa..kina paham perasaan itu pernah di tipu,bayar tiket bas tak sampai2 naik kaunter dia cakap bus dah jalan dah...pelik je..

zyma_senpai said...

kannn.. sama la dgn kite.. geram taw.. sedih pun ade

 

Template by BloggerCandy.com