Pages

info untuk mu


Friday, February 15, 2013

aku dan NAJWA LATIFF

kisahnya bermula ade kawan aku yang panggil aku dengan nama "najwa latiff". mula-mula aku memang pelik bila aku diberi gelaran macam tu. bila lama-lama, kawan-kawan yang lain pun panggil dengan nama tu, sedangkan dorang sendiri pun tak tau kenape ade orang panggil aku nama tu. 

kebiasaannya setiap gelaran aku ade sebab contohnye:
*senpai= ni nama fesbuk aku. dulu la
*drakula= aku pernah jatuh tangga dalam keadaan bertelekung. tak boleh bayangkan betapa kembangnye telekung aku cam tengah terbang. hahaha
*azimat****= ergghhh!! tak dapat nak mention kat sini sebab betapa bencinya aku dengan gelaran tu
*kakmah= aku suke name ni. mase aku form 6 kawan-kawan panggil walaupun same umur
*fatimah= sebab dorang termasuk cikgu aku konpius aku dengan kawan nama fatimah. katenye seiras sangat, tak boleh nak beza.

pernah aku pergi kem. kem aku ni melibatkan kampus lain jugak. mase tu gelaran aku tu kawan aku ada yang panggil lagi. lepas tamat kem, kawan-kawan baru pun add kat fesbuk. tak sangke bile die cam aku orang panggil aku name najwa latiff tu. sebab mase kat kem kami bukan bercakap sangat, berborak lagi la jauh sekali, tu yang tak sangke. 

aku tanye jugak kawan-kawan yang bagi gelaran tu. tapi dorang tak jawab. dorang sengih-sengih je. 
aku pun mula buat spekulasi sendiri. dorang panggil aku mungkin sebab:-

1)iras-iras dia
tapi sebenarnye aku langsung takde iras. tak pernah lagi orang yang aku jumpe seumur hidup aku ni cakap "eh,muke ko ade iras-iras si najwa tu la". series takde langsung. tak caye tengok gambar ni.

errr.. comel tak? tapi aku rase cam comey je. hahaha *muntah hijau siap ade asap
gambar ni kawan aku, bee bee yang edit. tapi realiti aku tak secomel gambar ni. kui3
kannn.. takde iras langsung. maaflah, aku tak buat perbandingan gambar kami sebab aku takde gambar die. malas nak google. hehehe..

2)suara
suara aku kalau menyanyi paling sedap kalau aku menyanyi dalam hati. jadi suara kami jauh panggang dari api. bercakap pun lain sebab tak pernah lagi orang cakap same. tapi kalau siti nurhaliza maybe same, tapi ni aku sendiri la yang cakap, orang selalu cakap "ceh, perasan suara macam mak iti". hehehe

3)gaya bertudung
dulu aku memang selalu pakai selendang. nak kate gaye kami same takla jugak sebab gaye aku berselendang gaye sendiri. style aku belit-belit sampai jerut leher. memang aku tak tau langsung ape gaye tudung die. 

4)main gitar
sesungguhnya aku sangatla buta muzik

jadi, sampai sekarang aku tak tau sebab ape aku diberi gelaran tu. tapi aku ok je dengan gelaran tu cuma kadang-kadang tertanye-tanye. 

 

Template by BloggerCandy.com