Pages

info untuk mu


Thursday, May 31, 2012

bila saya telah disangka berpura-pura

ingin saya mencuri sedikit masa untuk menaip entry ini. tengah seronok borak dengan seseorang, tiba-tiba dia mengeluarkan satu kenyataan "aku tahu, sebenarnya kau berpura-pura kan?". aku masa tu sentap ada la, tapi sikit je la. aku tanya la "kenapa cakap macam tu". then die bagi sebab tentang satu perangai aku (tidak dapat aku nyatakan di sini). bila aku kenang balik, nampak ke macam berpura-pura. tapi aku sendiri pun tak perasan yang perangai aku tu adalah satu kepura-puraan. sebab, seumur hidup aku, tak pernah ada orang cakap perangai aku tu adalah satu pura-pura. cuma aku sedar dengan perangai aku yang satu ni, orang yang bagi gelaran. bukan sorang dua, tapi ramai yang bagi gelaran untuk perangai aku tu. tapi, pandangan orang. aku sendiri pun tak boleh pertikaikan. jadi, untuk awak, saya tak tahu yang saya ni selama ni berpura-pura. saya nak awak tahu, saya sekarang ni sedang menjadi diri sendiri sejak dari dulu lagi.

2 comments:

yumiko n momo said...

setiap orang berbeza, kita kena terima kekurangan and kelebihan diri masing - masing. Senpai kena positive. FIGHTING !!!

zyma_senpai said...

thanks tika (:

 

Template by BloggerCandy.com