Pages

info untuk mu


Monday, April 16, 2012

politik yang ............ (mata pandang kiri kanan)

konon-konon berhati-hati la. takut tersalah cakap nanti kene saman. hehehehe....

aku tak de la minat politik tapi berminat la jugak tengok perkembangan, perjuangan... errr... yang tu la, yang hangat-hangat sampai berkhemah tu.

aku sebagai pemerhati cuma terfikir je apa yang berlaku. tak nak sangka lebih-lebih cuma sedih la bila sesama melayu masing-masing nak mengutuk sesama sendiri.

jujur aku bagitau, aku follow facebook, twitter sesetengah pejuang-pejuang dan politicians ni macam datuk seri najib, tuan guru nik aziz, datuk anwar ibrahim, adam adli, seorang mantan mpp yang sangat menyokong kuat kerajaan, etc... kawan-kawan aku cakap, "wahh, ko follow die ke? minat politik ke?" (gayanya macam ingat aku nak jadi wakil rakyat je). aku ingat nak jadi wakil rakyat jugak, tapi bila fikir balik, aku nak jadi librarian je la. hehehe

mungkin aku masih tak faham keadaan sekarang, maybe bila aku dah matang suatu hari nanti
i'll choose right decision

Sunday, April 15, 2012

ada orang buat entry pasal saya :)

hehehehe.. bestnye.. cam seronok je ade segmen untuk aku dalam blog my besfren.. huhuhu..


seronok.. 2 ronok.. 3 ronok... beronok-ronok ...... C:

thanks cik cah.. huhuhuhu..

ps: kalo nampak entiti asing seperti jerawat, etc ..dalam entry beliau. sila abaikan.. hehehehe

Wednesday, April 11, 2012

bosannnya ....

waaaaa..
bosan yang teramat.. teramat sangat
duk sorang-sorang sambil online makan meggi dan minum nescafe
macam 'forever alone' pulak

kawan-kawan mana??
dorang sibuk jugak
dengan pakwe.. da berjanji nak keluar dengan member.. ade meeting penting..
aku je la tercicir sorang-sorang
hurmmmmm

apa-apa pun chill..
huhuhuhu
enjoy myself today :)

Friday, April 6, 2012

tetiba sebak :'(

aku pernah marah seseorang. tapi entahlah, semalam aku rasa hari yang paling sedih. walaupun lepas kejadian 'itu' aku ada perasaan tambahan menyirap dengan 'orang sombong' ni. aku pun tak paham kenapa nak sombong dengan aku. aku nak tolong tapi kena hentam balik. padahal dah terang lagi bersuluh dia yang salah. huh, manusia ! bodoh sombong.

ehehm.. ehem.. back to the point. berlaku kejadian ada seorang budak ni memeluk aku sambil mengucapkan selamat tinggal pada aku. memang aku pernah marah kat dia. tapi aku perasan, aku bukan marah mana pun, tapi ego aku yang membuatkan aku marah kat dia. kawan baik aku, ecah pun bagitau, ego kena diruntuhkan. sedangkan nabi muhammad pun maafkan umatnya sedangkan kita yang kerdil ni. lepas dia peluk aku, masa tu aku rasa macam nak menangis je. sampai kan tiba masa aku nak tidur pun aku masih lagi sebak. termenangis la jugak.

aku tak tahu apa perasaan dia pada aku. pada aku, aku masih sayangkan persahabatan kitorang dulu.
 

Template by BloggerCandy.com