Pages

info untuk mu


Monday, February 27, 2012

doodle #2


kartun ni bukanlah rekaan saya sendiri. saya cuma lukis balik je.

dulu saya rapat dengan seorang senior ni. dia suka lukis kartun ni. sekarang lebih kurang 7 tahun kitorang tak berjumpa. rindunya... tapi tahun lepas ada la jumpa sekali. itu pun terserempak.

bila aku rindu kat dia aku lukis la kartun ni.

Thursday, February 23, 2012

dr slump arale ~ Wai Wai World (lyric)

this song very kawaii~~ o_o

Kitta zo Kita Arare-Chan
Kiin-kin-kin-kin-kin-kiin
Teke-teke-tet-ten-ten
Pip-pi-pi-pi-pup-pep-poo Gatchan mo
Yume no bakudan uchiagero
O-hi-sama nikka-nika Buta-san hoo-ho-kek-kyo
Minna atsumare Pengin-Mura ni
Donna koto ga okiru ka na
Sore yuke Is-shi-shi-shi O-tanoshimi

Asobo Asobo Arare-Chan
Nsho-nsho-nsho-nsho-shoo
Zundakadat-tan-taan
Kaaji-kaaji-kaaji-kaji Gatchan mo
Omoshiro bakudan uchiagero
O-sora wa ao-ao Hakase wa Eh-hen-hen
Minna atsumare Shin-hatsumei da
Ittai nani ga hajimaru ka
Sore yuke Is-shi-shi-shi Dokidoki Wakuwaku

Waratta Waratta Arare-Chan
Kya-ha-ha-ha-ha-ha-haa
Kya-ha-ha-no-ha-ha-haa
Guppu-guppu-gup-pep-poo Gatchan mo
Warai no bakudan uchiagero
O-hoshi-sama kira-ra-ra Minna mo gya-ha-ha-ha-haa
Minna atsumare O-matsuri da
Uchuu no hate kara tobiiri sa
Sore yuke Is-shi-shi-shi Odorou yo

Minna atsumare O-matsuri da
Uchuu no hate kara tobiiri sa
Sore yuke Is-shi-shi-shi Odorou yo


tapi dalam video ni lagu ni separuh je

sumber : animelyric

Monday, February 20, 2012

tutorial navbar statik je kat atas sekali

... ape punye tajuk la . harap paham la tajuknya ye. tutorial ni mengisahkan navbar tu statik je kat part atas walaupun korang schrol ke bawah. walaupun da schrol ke bawah, masih lagi terpacul kat page kite. ala, macam blog saya ni.

sebenarnya ada orang cakap, letak la button follow kat atas. bukan tak nak letak, tapi kat navbar da de button follow tapi maybe ada x perasan (macam gambar kat bawah ni). sesetengah orang buang navbar nak nampak lagi comel. ok jugak tapi kena letak button follow dan dashboard pulak kan. aku tak nak letak sebab blog aku ni dah macam berat pulak. nanti loading lambat. (macam melalut panjang sangat je kan ?? hahaha)


kita tak buang navbar ni boleh memanfaatkan semua yang ada kat navbar macam search site, follow, share. so, x payahlah nak letak dan tambah widget yang memberatkan blog. ok =)

okeylah, berbalik pada agenda asal kite..

ni adalah tutorial dari saya sendiri. sebenarnya first time buat tutorial sendiri. huhu

~mula-mula pergi dashboard > design > edit HTML
~lepas tu tick pada Expand Widget Templates
~kalau perlu download full template . untuk langkah keselamatan dari korang sakit jiwa
~lepas tu korang ( ctrl + F ) cari #navbar-iframe
~then tambahlah selepas display:block dengan ; position: fixed


macam kat bawah ni

kalau tak jumpe #navbar-iframe

  • Ctrl + F. then cari body {
  • lepas tu copy code yang kat bawah ni sebelum body {

#navbar-iframe {display:block ; position: fixed}

harap korang paham ye.. hehehe

sekian saja rancangan ini, bertemu kita di lain entry.

Saturday, February 18, 2012

follower sweet 100



bak kate cik deno , die sweet 100. tQ sebab sudi follow blog saya yang tak seberape ni.. huhuhu. jengok la blog dia. chomelll.. klik sini

BTW, saya terima kasih sangat untuk semua followers yang sudi follow blog saya walaupun baru sahaja mencecah 100.



Friday, February 17, 2012

1ST G.A. BY NURFERL: SAYA SEORANG PENULIS BEBAS DAN SAYA RASA HEBAT !!

nak join jengah la sini blog nurferl . yang atas ni banner yang wajib letak dalam entry. jangan salah anggap pulak, ni bukan kad jemputan kawen tau kawan-kawan. hehehe.. cik nurferl, jangan marah. gurau .

rajin pulak aku join contest. tengah rajin ni. cik nur ni tanye, nape beria sangat nak berblogging

mengikut pada tajuknye, saya bukanlah hebat (ceh, humble ..). saya berminat berblogging lepas kelas saya kena buat satu blog untuk satu subjek. lepas tu, saya terus mula berblogging. lepas tu, saya tengok kakak saya tapi bukan kakak kandung, KJ ( insan saya nak tag kejap lagi) berblogging, saya pun mula jatuh hati dengan dunia blogging.

kisah sebenarnya, secara realitinya saya seorang pendiam. hmmm.. pendiam ke? lebih kurang kategori tu la. kadang-kadang saya tak pandai nak ekspresikan cerita saya dengan percakapan, jadi saya cenderung kepada menulis dari bercakap. saya pun selalu luah perasaan dengan menulis. bukan saya tak suka bercakap, tapi kadang-kadang saya rasa ada situasi yang membuatkan saya rasa tak perlu bercakap. jadi, dengan berblogging saya rasa puas walaupun di alam maya dan hanya wujud kalau ada internet sahaja. lagi satu, saya bebas menyuarakan pendapat saya tentang apa-apa sahaja sebab saya rasa ada orang nak baca entry saya (statement agak syok sendiri) bak kata pepatah orang pandai mempertikaikan pendapat, orang bodoh mempertikaikan fakta . tambahan lagi, saya rasa nak kongsi apa-apa idea yang ada dalam kepala saya. sekian, terima kasih (sambil menundukkan kepala [bow] seperti selepas buat persembahan choral speaking).

orang di-tag

Sayangi Rasulullah Sedalamnya

yang berminat, join klik la sini ..

terima kasih blogger cik n sebab sudi tag saya
Buat entry berkenaan satu sikap peribadi Rasulullah yang kamu sanjungi..nak buat lebih daripada satu sikap pon takpe..:) --->salah satu syaratnya..

semua orang sedia maklum dengan 4 sifat terpuji rasulullah iaitu amanah, tabligh, fathonah dan siddiq

saya sangat tertarik dan kagum dengan sifat rasulullah yang tabligh (menyampaikan). walaupun dicaci, dihina dengan dibaling tahi, baginda tetap menyampaikan dakwah. baginda juga ditentang keras dari bapa saudaranya, abu lahab. tetapi baginda tidak pernah putus asa menyampaikan dakwah. alhamdulillah, sampai sekarang agama Islam masih lagi dianuti dan disanjungi. semuanya atas jasa baginda dan sahabatnya terus menerus menyampaikan dakwah untuk menyelamatkan umatnya dari api neraka.

contest ni saya nak tag kawan-kawan ngehz saya..
tiya, mida, shi, yayan, zyra, nysa..

Thursday, February 16, 2012

BEN ASHAARI TANYA KAU BERANI KRITIK BLOG AKU TAK ?


Berikan sebab kenapa anda nak blog anda dikritik ?

sebab nak tahu apa kekurangan blog saya. nak tahu juga pandangan orang lain.

segmen ni terjumpa kat blog kawan saya --> mash
kalau nak join , mehla join kat sini blog ben. tapi sebelum pukul 10pm tau. saya ni pun dah nak habis talian hayat..

selamat mengkritik..

Monday, February 13, 2012

twitter mengeluh dengan internet


sabat ye twitter. jangan kuat mengeluh, tak baik untuk kesihatan kamu. hehehe
aku pun kena bersabar dengan internet yang slow sangat ni. ish3...

Saturday, February 11, 2012

doodle saya yg pertama

ni kononnye nak wat doodle diri sendiri tapi.... huhu. maklumlah, saya budak baru reti buat doodle, kalau sudi silalah tunjuk ajar. hehehe.. buruk sikit, sorry kalau membantutkan pemandangan

inilah saya. pakai spek, berpimple sikit.. huhuhu

Monday, February 6, 2012

untitled mood

kadang-kadang, keputusan yang paling menyakitkan adalah keputusan yang paling terbaik.
 

Template by BloggerCandy.com