Pages

info untuk mu


Friday, January 13, 2012

akronim yang selalu digunakan

hari ni rajin menaip. hehehe... ni nak bagitahu pasal akronim a.k.a perkataan yang disingkatkan. ni yang selalu aku tengok kat sekeliling aku. selalu guna masa bercakap, balas mesej etc..

  • OMG - oh my god
  • LOL - laughing out loud
  • tq - thank you
  • tqvm - thank you very much
  • wc - welcome
  • tk - terima kasih
  • FB - facebook
  • SuJu - super junior (tetibe je terselit.. hahaha)
  • att. - attention
  • RT - refer to
  • HB - happy birthday *ucapan dari orang malas menaip macam aku
  • tc- take care
  • bb - blackberry
  • pic. - picture
  • DP - default picture *selalu guna untuk facebook
  • fon - handphone
  • merce- mercedes
  • WTF - what the **** (semua sedia maklum kot.. hehehehe)
  • U - universiti
  • lappy - laptop *hermm.. kategori akronim ke ni??
  • RM - ringgit malaysia
  • LMN- lempang muka nak!
  • KJ - kak jannah *kakak saya.. kikiki
macam banyak sangat je akronim aku terfikir, tapi bila taip sikit pulak.. huhu.. so, ni je lah yang dapat aku taipkan. tapi, kalau nak bagi salam jangan la singkatkan masa menaip. apa salahnya taip penuh sebab bagi salam kan membawa maksud baik dan mendoakan kita sesama Islam. sekian, terima kasih


Thursday, January 12, 2012

kami jalan-jalan menghilangkan stress

malasnya aku nak menaip. so, aku ringkaskan cerita, pada 10 dan 11 januari 2012, aku,ecah dan fara jalan-jalan. kitorang jalan-jalan kat selangor je. kitorang pergi pantai, kutip cengkerang, makan cendol, makan ikan keli, shopping (yeeyyy.. i like it! maklumlah, murah.. hahaha). naik bukit sambil tengok monyet. weee.. best sangat.. =)

kami pergi pantai remis. lepas tu pergi bukit melawati.. kat situ kami tengok monyet dan makan diraja selangor

disebabkan aku malas nak menaip, so tengoklah gambar ni *kalau sudi.. hehehehe




kami sarapan. melantak nasi lemak



ni fara. dia tengah kekenyangan melantak tiga ketul kuih


kutip cengkerang.. hehehe


kami singgah sini beli nasi ambeng.. sedap woo


ni kat bukit melawati
monyet kat sini tak ganas
nampak tak dalam kereta ade fara? dia takut dengan monyet.. hahahaha








selingan: pakcik serba kuning




ni driver kami ecah a.k.a ece

terima kasih kerana sudi tengok gambar..
=)

Wednesday, January 4, 2012

MR. simple


ermm...
tetibe ade mood yang syok sendiri
hahahahaha.....

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.






Tuesday, January 3, 2012

tahap tension ----------------> MAKSIMUM

sekian, terima kasih

Sunday, January 1, 2012

good bye SHOUTMIX


akhirnya SHOUTBOX dah tak de kat dalam blog aku. sekarang sape nak gune shoutbox kena langgan. tak mampula aku nak langgan. so, selamat tinggal shoutmix ... ~RIP (erkkk !!?)
 

Template by BloggerCandy.com