Pages

info untuk mu


Thursday, August 25, 2011

zyma sensei a.k.a kojima sensei

sesiape yang sedia maklum, aku sekarang bekerja di nursery jage budak di kuala lumpur yang bernama cutey rainbow. hari ni, seorang budak yang sangat becok a.k.a banyak celoteh ade datang nursery, namanya MIHO. banyak cakap budak ni tapi sayangnya aku tak paham sebab die ni speaking jepun daa.. last aku jumpe dia dalam bulan lepas la. jumpe pun baru sekali ke dua kali. aku pun tak ingat. umur dia maybe dalam 4 tahun. tadi aku try la tanya dia sape nama aku. gembire betol aku sebab die ingat nama aku lagi. dengan semangatnye dia sebut nama aku "KOJIMA SENSEI!". erkk..?? sejak bile pulak nama aku ala-ala jepun ni. kalau jima sensei aku terima jugak sebab budak-budak kan pelat, so dorang tak dapat sebut zyma dengan betol. budak-budak lain pun ade yang sebut jima sensei jugak. so, sepanjang hari ni aku ajar la nama aku, zyma sensei bukan kojima sensei. tak lama lepas tu, aku macam buat something. tiba-tiba miho tengah main-main dengan kawan dia datang kat aku. dia pun tanya aku "kojima sensei, bla.... bla.. bla... ?". ceh budak ni, kojima lagi.

ape-ape la miho. tak pe, janji ingat kat sensei ni lagi. yang best hari ini, aku lukis gambar miho, lepas tu miho lukis gambar aku sebelah dia. sweet tak ? rindunye nanti kat dorang. miho, i miss u.

yang kiri tu miho lukis aku, yang kanan tu aku lukis miho. tapi pelik pulak lukisan aku sebab tangan miho panjang. hahaha...


ni miho yang comel

pada sesiapa yang tak tahu lagi, sensei tu panggilan untuk cikgu dalam bahasa jepun

4 comments:

nysah mydon said...

saya tahu ok sensei tu cikgu!haha
kojima = kak zima ....e2 bermakna dye pandai bhse kiter!wakaka
biler kau sebut miho..aku teringat lee min ho...sob3 :)

zyma_senpai said...

erm... minho je la nysah ni.. x abes2

Aishah S.H said...

ape ke horror sgt muker ko bdk tu lukis..musykil aku. hahahaha

zyma_senpai said...

aku pun musykil.. huhuhu

 

Template by BloggerCandy.com