Pages

info untuk mu


Sunday, August 21, 2011

bahasa eww ke?

pernah tak dengar bahasa eww? memang tak de dalam kamus yang diiktiraf tapi dalam kamus hidup ade la. dalam kamus hidup macam-macam ade kan. mule-mule aku dengar perkataan bahasa eww ni masa kawan aku dengan semangatnye tunjukkan aku satu video ni. mulenye aku memang malas nak layan. tapi setelah tengok ke-excited-an dia, so aku tengok je la. lepas tengok video die aku betul-betul terpikat. bukan kat dia la, kat video die. video die memang best. kalau tengok video die kite mesti terdetik dalam hati "betul jugak mamat ni cakap". nama die anwar hadi. aku siap like kat facebook mamat ni. memang aku pulak yang semangat. mamat ni sangat popular dalam youtube. tengok la video ni:


lagi satu aku nak tambah. sebenarnye cerita anwar hadi tu mukadimah untuk cerita aku ni. ni aku nak cerita bahasa kategori ape entah. nak kate eww pun tak tau la. korang bace ayat budak ni. ayat ni aku jumpe dalam facebook: yang dalam kurungan ayat tebal tu aku terjemahkan ayat budak tu.
  • mEndErwh nEyh amEx gAmbOowr cEnyAp2 ..
    hAtOoiyAi ..
    bIkIn pAnAsz jErwp ..
    erwh .. !![mende ni ambil gambar senyap2. bikin panas je]
  • kOowmEr nA aExk pExcEr lOowrh ,,
    sIr uE tAngkAp gAmbOowr kOowmEr
    [kome(saya) nak ambil pekse (exam) la]. tapi ayat lepas tu aku tak paham dah.
kalau gune google translate pun ayat tu mesti tak dapat nak detect. aku baca ayat die pun aku rasa macam nak hempuk je dengan penyapu (hahaha.. motif aku emo sangat??) tapi aku betul-betul geram baca gaya penulisan dia. kalau die member aku, aku rasa aku dah maki hamun die. ishh... budak ni. tak payah la tak skema sangat. biase-biase dah lah. tak gune ayat skema pun tak pe. nyampah orang baca. ni aku tak tau la nak ketegori bahase ape. maybe ni bahase minta terompah baling kat kepala kot.

10 comments:

nysah mydon said...

tark payarhh narkkk marowh ngart lerhh....hahaha

Aishah S.H said...

maafkan saya kerana mencelah..haha skema,tapi seriously mata dan hati pun sakit nak membacenye. fuhh pening koi...erkk.sape yg excited tunjuk vid tu?kih.

zyma_senpai said...

nysah mydon : hahaha.. maneww adeww marorhkjhhhhh... kekeke

aishah : ye la.. ko la individu yg tunjuk vid beliau tu.. tQ kat ko coz perkenalkan beliau kat aku.

mida said...

habad.. gua kerat 18 baru lu tau erti penyesalan.. (cakp kt die) hahahahahah

nurain said...

xsukeeeee bhase eww ;(

SALAM KENAL..DONE FOLLOW U..FOLLOW BACK YE :) ^^

zyma_senpai said...

mida : hamboihhh .. garang beno kamu ni

nurain : tQ follow..

ety_iman said...

saya juga berasa sakit hati apabila membaca penulisan serta ayat yang seumpama itu,. oleh itu, saya sarankan kepada anda untuk terus membaling terompah ke kepalanya jika orang itu adalah 'member' anda..!! fuhhh..penat weh taip ayat skema...hahahaha

zyma_senpai said...

saya setuju dgn anda ety iman

stiletto ungu said...

nak translatekn ayt yg aok tak trnslate tu.. (sir tue tangkap gambar kome)

zyma_senpai said...

stilletto ungu : betol la tu kot..

 

Template by BloggerCandy.com