Pages

info untuk mu


Thursday, July 7, 2011

happy day [edisi ngehz]

hari ni aku, nysah dan mida keluar jalan-jalan temerloh. ni la hobi kami, luang mase sambil luangkan duit. kawan-kawan yang lain tak dapat join sebab ade yang tak de kat pahang, busy, dan ade masalah yang seangkatan dengannya. bagi aku, hari yang best bile dapat luang mase dengan kawan-kawan. walaupun tak ramai aku tetap rase happy dengan dorang.

hari ni kelakar je sebab :

  • mida berape kali ulang-alik pergi bank sebab nak keluar duit. kuat shopping budak ni.
  • mida sibuk nak beli barang dapur. katenye mak die balik kampung, so nak masak la kat rumah. nak buat begedil la, kentang goreng la, sandwish la. paling semangat die beli KFC untuk adik die [ kakak mithali nih].
  • ni cerita mida lagi. die sibuk cari pengupas buah punye kulit.
  • tengah-tengah pilih pengupas tu, nysah pulak sibuk dengan kerja die. kerja die sibuk main dengan pisau potong daging. risau kitorang tengok die sampai aku tergagap-gagap bagi nasihat kat die jangan main pisau tu.
  • time makan aku order la mee kuning ayam lada hitam [hot plate]. aku kongsi dengan mida sebab mida ni jenis tak makan banyak. tengah makan ni tetiba aku nampak something kat luar pinggan kami. rupa-rupanya cendawan. aku tanya la mida, nape buang tu sebab aku suke sangat cendawan tu. boleh mida jawab "eh, cendawan ke ? ingat 'mende' yang tak boleh makan". aku dengan selambe ambil balik sendawan tu. aku pun tak tau la ape yang die pikirkan pasal cendawan tu.
  • kali ni kereta kancil nysah ber'bunyi' [bunyi kalau kunci dan buka kunci yang guna remote tu]. emak nysah cakap macam bunyi kereta mewah. aku rasa memang macam mewah bunyinye sebab mungkin satu temerloh boleh dengar bunyi tu.
  • mida asyik membebel barang die berat. memang la berat cik mida oi sebab awak tu banyak shopping hari ni.
  • masa dah sampai rumah aku disambut oleh emak aku dan dua orang adik aku. entah kenape dengan mood aku tetibe je dengan tangan penuh barang aku shuffle depan pintu rumah. mesti korang terbayang macam mane aku shuffle kan. ni khas untuk family aku je [limited edition gitu]. adik aku pun cakap la kat aku "angah keluar temerloh ni mesti pergi shuffle kan". aku pun mengiyakan je la. gile ke 'hape' pakai tudung shuffle kat bandar tu.

nysah dengan mida. time ni la nysah sibuk main dengan pisau potong daging


...makan-makan...


nysah makan chicken chop dan ... eh, tu aku punye ice-blended. nysah sibuk nak posing dengan ice-blended aku. mase tu die order air dalam cawan biase, so die cakap "cawan ni letak tepi, tak payah bergambar sekali" [aku pun tak paham kenape die buat macam tu]


jom makang! (loghat terengganu)

selingan .... ~

tadi tengok showdown 2011 final. group yang ke final bounce stepperz, rokusteps, hmc phlow dan elecoldxhot. ade satu kumpulan ni [aku tak ingat group mane] guna lagu dalam dance dorang yang johan nyanyi untuk ringtone zizan masa dorang perform dalam maharaja lawak minggu 1. yang ni "goyang-goyang, goyang kepala goyang". aku tak tau pulak lagu tu memang wujud, tapi tak sangke lagu tu lagu india rupanya. korusnye yang goyang-goyang tu la. ok, berbalik pada showdown, memang dah dijangka hmc phlow dan elecoldxhot ke final battle [final battle ni peringkat yang dorang kena battle untuk tentukan sape yang jadi juara]. as expected, the winner is elecoldxhot (ECX). aku mengharapkan hmc yang menang tapi ECX memang KEBABOOM! dorang bagus gila. so, terima dia sebagai juara walaupun cam 'sebal' je result tu. huhu...

minggu ni aku agak busy. esok nak ke kuantan. lusa pulak maybe kawan-kawan baik kau dari sekolah rendah ajak jalan-jalan. lepas tu gerak ke shah alam main paintball. lepas tu balik rumah untuk sehari dan kemungkinan aku pergi KL untuk kerja. kalau blog ni sunyi sikit lepas ni harap maaf ye [konon-konon ade orang update pasal blog ni la.. haha..]

10 comments:

mida said...

guling2 bace.. adeh xleh bla.. weh point no 3, pengupas buah punye kulit? asal pelik jer..
kme xpat masuk gmbr lgi la lam komp, xleh blutot lak enpon nih.. USB xde. adoi. tggu crd reader. sepupu pnjm.. aiseyh..

HUNNY RARA said...

patutlah mida ajak aku kuar arini...hehe..

i'm ezza haniza said...

haiiiiii..saya org trianggg

Yayan Nadzri said...

x mudoh pink blake

azimah_rosli said...

mida : betol la pengupas buah punye kulit
hunny rara : tapi ko x sihat kan
ezza : hai org triang
yayan : mida tiru koi nak kaler pink

Hanami Fernida said...

jeles bete kme ni nengok aokme kuor..hehehe

Yayan Nadzri said...

haha zyma lagu goyang2 tu aku dah dgr dri fom 3 kalo x silap aku haha...bengong

azimah_rosli said...

hanami : kamu xde kat pahang.. nak wat gone.. hehe
yayan : haha.. yeke weh.. x tau tu lagu yg wujud.. keke

zyraluqesra said...

weyh korg lepak kat shopping complex mana tu weyh???

azimah_rosli said...

shopping complex tunas manja.. keke

 

Template by BloggerCandy.com