Pages

info untuk mu


Monday, July 18, 2011

aku pergi FLORIA

tengah-tengah borak dengan kak azima, tiba-tiba dia tanya aku "azimah buat ape sabtu ni?" (hari sabtu aku cuti.. hehehe..). dengan confident aku pun jawablah "saya tidor je kak. hehe...". "jom la kite pergi FLORIA kat putrajaya", kak azima ajak aku pergi jalan. mestilah aku semangat kalau berjalan-jalan ni.

sangat seronok semalam aku diajak oleh kak azima pergi FESTIVAL BUNGA DAN TAMAN PUTRAJAYA 2011 a.k.a FLORIA Putrajaya 2011. sape kak azima ni? nak kate kawan tu boleh la. tapi aku anggap die macam seorang kakak. kakak yang sangat caring macam kak jajan a.k.a jannah asila.. yang pergi kawan kak azima sekali, kak hajar. seriously, kak hajar kelakar gile. suka buat lawak dengan muke selamber. aku dah gelak terkekek-kekek dengan lawak dia, boleh pulak die hanya tersenyum je. kak hajar pun macam caring jugak. walaupun umur kitorang beza setahun, tapi aku rasa macam dorang lebih matured nak dibandingkan dengan aku macam perangai kebudak-budakkan. dah terbiasa kot. kalau aku dengan kawan-kawan memang perangai macam budak-budak. tak pernah nak dewasa perangainye. bayangkanlah, kak hajar yang first time baru jumpa dia pimpin aku masa nak lintas jalan. masa nak masuk bank pulak dia bukakkan pintu untuk aku dan suruh aku yang jalan dulu. aku pun tak tau kenapa. by the way, aku sebenarnya selesa. hahaha... tapi agak kelakar la mase situasi tengah tunggu bas nak balik rumah. masa tu aku tengah pegang bunga kak hajar yang beli kat floria tu la. bunga tu macam dah kuncup. tiba-tiba aku buat statement "eh, bunga ni dah tutup". sepatutnye aku cakap kuncup, bukan tutup. nak tau dorang balas ape. dorang balas "ha ah.. bunga tu dah tido. dah malam dah". kelakar pun ade. tiba-tiba aku rasa macam malu pulak.
[erkk.. satu soalan. sape yang kenal aku, aku macam budak tak matured ke?]

tengoklah gambar yang aku tangkap. sebenarnya banyak lagi, tak larat dah nak upload:


banyak bunga. rase macam nak baring je atas bunga tu




tengah tulis nama dekat guest book



ni buah anggur


ni la kak azima



ni pulak kak hajar
semangat uitm. aku paling semangat tengok taman yang uitm buat ni. uitm ni join university and school garden competiton


ni pun salah satu taman yang join competition tu









gambar ni senget.. hadusy... baru perasan



...strawberry...

MY HAPPY SUNDAY

ucapan untuk kak azima

4 comments:

mida said...

wiweet.. nk ikot.. hoho..

azimah_rosli said...

nak ikot. last day la mida time kome gi tu

Yayan Nadzri said...

pastu xde dh la?bunge2 tu die angkut g mane plop

azimah_rosli said...

ntah la yayan.. simpan utk next year plak kot.. hehe

 

Template by BloggerCandy.com