Pages

info untuk mu


Thursday, June 2, 2011

rabu.. ku

pelik je tajuk entry aku ni

hari rabu iaitu hari semalam (baru sejam setengah hari semalam), aku dan family aku pergi perak. halnya pak sedare aku nak merisik dan bertunang dengan orang sana.

tapi entry ni aku bukan nak cerita pasal pak sedare aku bertunang, aku just nak merepek je dalam entry aku ni. aku nak bercerita sepanjang perjalanan aku ke perak. jauh gile perjalanan kami ke sana, kami bertolak lepas subuh, pukul 2pm baru sampai. sebenarnya tak de la banyak sangat story aku nak mory ni. sebabnya, aku ni kalau dah melabuhkan punggung dalam kereta ke, bas ke conferm mata aku terlelap. aku pun tak tau kenapa. so, cerita pendeknya, tak de banyak cerita aku nak cerita.

cuma tidur aku terganggu sebab sepupu aku yang umur 4 tahun lebih (tak silap aku) main game dalam handphone aku sambil menjerit-jerit. geram betul aku. emak dia pun pelik ape yang dia main tu. aku baru perasan rupa-rupanya ada macam-macam game best dalam phone aku tapi aku je yang tak perasan. yang aku tahu, bila aku buka game aku main sudoku je. tak pun aku main game brain challenge, tapi selalu kalah. arghh, tension aku dengan game tu.

sambil nak terlelap tu, aku dengar radio dalam kereta. dengar radio yang agak popular la. ada satu segmen tu ade artis jemputan, dorang ni group baru tapi ada sebahagian dari dorang lama. aku tertarik dengan satu soalan yang penyampai radio tu tanya group tu. aku tak ingat sangat soalan dia tapi yang aku pasti dia tanya macam ada kaitan dengan artis korea. konon-konon group tu macam nak bawak pengaruh kpop la sebab dorang menyanyi sambil menari ala-ala kpop gitu. dia cakap tu soalan panas la. kalau aku jadi ahli dalam group tu, aku yang panas dengan soalan tu. mana taknya, dorang sebenarnya muncul sebelum artis-artis kpop muncul kat malaysia lagi. cuma dorang macam tak berapa nak glamer. tapi lepas dorang join rancangan realiti baru orang lain macam perasan kewujudan dorang. kesian dorang kena tanya soalan merepek macam tu dari radio yang popular tu. mesti penyampai tu dah tak de soalan lain. kesian... aku kenal ada antara dorang pun sebelum aku kenal dengan super junior, shinee etc..

masa on the way balik ke pahang pulak kami sesat. tapi sesat kami tak de la lama sangat. haa.. lagi satu. aku nak menyatakan kemusykilan aku di sini. aku cuma tak paham sangat dengan kepentingan langkah bendul. yang aku peliknya bila si family minta untuk kakak kepada bakal pengantin dengan cincin dan macam-macam. yang menjadi konfiusnya, kakak yang kahwin ke, adiknya yang nak kahwin. pelik kan?

3 comments:

HUNNY RARA said...

langkah bendul ni ikot family...kalo die nk brg yang sama mcm si adik dapat,mcm tu la jdnye....kalo family tu mcm x kisah,xde halnye....:)

ety_iman said...

owh..tu pasal la aok tnye kme psl lngkah bndul ni yep.. =) sbnrnye.. lngkah bndul ni ikot adat je.., bak kata org2 tua dulu, klau si adik kawin dulu dr akknye,, si akk akn jd andartu,,, so, mngikut adat, yg cincin @pun ape la yg si kakak mntak tu sbnrnye sbgai hadiah utk mnghalang kmungkinan andartu si kakaknye tu... tapi klau nk ikotkn adat tu x wajib pun kite ikot, juz kprcayaan org je.. ade org yg mmg brpegang sngt ngn adat mcm tu, ade jgk org yg x kisah... tp klau jnis yg mntak mcm2 tu dh mlampau sngt la..

azimah_rosli said...

teringat ari tu ade org cerite yg bakal pengantin laki ckp die nak kawin dgn adiknye, bukan dgn kakaknye

 

Template by BloggerCandy.com