Pages

info untuk mu


Sunday, April 10, 2011

burung twitter terbang dalam blog

ni aku nak cerita sikit. aku dah ada akaun twitter. baru je buat dalam tiga jam yang lalu. seronoknye. huhuhu.. twitter aku zyma_senpai. follow la saya (dengan nada manja) huhuhu.. manja ke?. err... no komen.. salah satu sebab aku nak buat akaun twitter sebab aku saje nak letak burung terbang ni kat blog aku. nampak comel kan ada burung terbang-terbang kat blog ni. nama dia twitty tau. (dan-dan je ada nama kan.. hahaha). burung ni comel tau. dia ikut je bila kite schrol page.

nak tau tak macam mana aku buat ni. tutorial ni kredit pada anamarzagblog.com. ni aku nak bagi tutorial buat burung terbang ni. syarat utama untuk buat ni korang mesti ada akaun twitter.

menurut blog beliau:

mula-mula korang pergi ke bahagian design > page element > add a gadget lepas tu pilih edit HTML. lepas tu copy je code kat bawah ni dan paste kat edit HTML. pastu save la.


lepas tu tukar:

  • var twitterAccount = "idtwitter"; dengan id twitter korang
  • var tweetThisText = "Ikuti titleblogkorang @ http://blogkorang.blogspot.com"; dengan ayat korang sendiri

kemudian save la. tengok la kecomelan burung twitter berterbangan kat blog korang.

 

Template by BloggerCandy.com