Pages

info untuk mu


Saturday, November 20, 2010

mood cuti

mule-mule sekali, aku nak ucapkan salam takziah untuk keluarga pak sedare emak aku yang meninggal dunia. tadi aku ngan family pergi melawat keluarga die. die meniggal sebab berlanggar dengan lembu. aku tengok jugak keadaan motor arwah naik tu, agak dasyat la. lampu depan pecah. AL-FATIHAH utk arwah.

tapi memang fenomena orang sekarang yang pelihare lembu, kerbau @kambing mesti lepaskan binatang dorang tu. dorang x tau ke binatang dorang tu da merayau sampai ke tengah jalan. aku ingat lagi mase aku balik rumah dalam pukul 2am, lembu-lembu boleh ber'picnic' kat tengah jalan. lepas tu abang aku langgar buntut lembu tu. agak jahat la tindakan die tu, tapi yg tu just nak bagi pengajaran kat lembu tu. (kalo lembu tu paham la)

petang tadi aku terserempak dengan junior aku dari smk temerloh. die pun tegor la aku. so borak-borak la jap. pastu die tanye soalan yg memg femes pada masa kini. bagi aku, cam soalan wajib la bile kite da lame x jumpe. soklan die:

"ade facebook x?"

maklumla, facebook skang da dijadikan medium utk berkomunikasi. mudah, free & senang. (da la mudah, senang plak tu. ape la ayat aku. hahaha..)tapi, budak-budak zaman sekarang memg da maju. sepupu aku tingkatan 1 pun da de facebook. pernah jugak aku tgk budak sekolah rendah dah ade facebook. aku ade akaun facebook pun mase aku umur 20 tahun. baru lagi tu. tu pun bile kawan-kawan pakse aku buat. blog ni pun lecturer yang suruh buat. bak kate org 'x kenal maka x cinta'. makin lame aku seronok dgn blog ni.

banyaknye aktiviti aku nak wat sepanjang cuti. cuti yang sampai 9hb disember aku harap dapat buat semue aktiviti aku. seronoknye. bak kate tiya 'sronkinye' (tiya nak taip 'seronoknye' tapi tertaip 'sronkinye' & die post perkataan tu kat facebook. pastu x padam plak tu bile die silap. so, perkataan tu agak selalu digunakan oleh kitorg utk menggambarkan keseronokan).
aktiviti aku sepanjang cuti ni:

  • tengok movie. banyk movie tengah tunggu aku
  • baca komik. banyaknye komik kat umah. memandangkan aku ni x brape suke membace, so, agak lame jugak la aku nak habiskan bace sebuah komik. walaupun aku x suke membace tapi aku suka bace komik, surat khabar & majalah. novel aku x layan
  • main game. mende ni terpakse aku bersabar sepanjang aku kat u coz nak tumpu kat study.. (kononnye la..). aku ni kalo da ngadap game mule lupe diri. da la game banyak. hahaha.
  • buat lesen. sempat x??
  • blaja buat kek. diajar oleh cik sharifah rasyidah a.k.a she. tQ .. huhuhu
  • kemas bilik aku. bile da lame tinggalkan da cam ape ntah.
  • bersihkan rumah
  • jalan2 kat temerloh. maybe dengan kawan-kawan, family .. seorang diri. hurmm.. agak-agak brape kali nak pergi temerloh.
  • mengikut perancangan, kawan-kawan aku nak buat reunion utk 5sains mase aku kat smk kuala krau. x sabar rasenye nak join
  • aku ingat nak pergi KL. nak melawat kanak-kanak riang kat tempat aku kerja dulu.
aku harap dapat buat semue ni..

3 comments:

ety_iman said...

moh le kuar..huhuhuhuhuu =)

AdA iS ThE LoNeLy GirL.... said...

wah semangat zimah...harap semua tu dpt dilaksanakan...hahaha

azimah_rosli said...

ety~ moh ler
adaband~ semestinye semangat. bkn senang nak dpt cuti panjang ni.. hehehe

 

Template by BloggerCandy.com