Pages

info untuk mu


Friday, November 5, 2010

jLn2 kL

SALAM


hari ini aku n kwn2 kuar ke KL. tujuannye utk beli laptop tiya. trime kasih pade kwn wanny, yan yg anta kitorg sampai ke syeksen 2. pas2 kitorg naek bas n naek monorel. ermm.. nak kate bes nek monorel 2 x taw la. bagi aku bese je coz aku memg x ske tempat yg crowded.

lokasi pertame kitorg pergi LOW YATT. so tiya n tika beroperasi mencari laptop. aku n yg len merantau r mencari barang. timbul kemusykilan plak bile tgk promoter laptop adlah foreigner. cam org bangla je, x clap aku la. plik gak aku. cm ne dorg boley dpt keje 2? bkn ke slalu cine ke? adakah dorg akn dpt tarik pembeli? mcm2 persoalan timbul kt kepale aku yg x terjawab. sepanjang kitorg jalan 2, memg tabiat penjual kot akn panggil org dgn panggilan 'kak' utk trik perhatian kte dtg kat kedai die. bagi aku panggilan 2 memg bley spoil mood aku utk singgah ke tempat dorg.

pas2 tempat seterusnye SUNGEI WANG. byk baju murah2. rambang jap mte. hahaha... pas2 mkn kfc kat situ. lagu2 korea, b.i rancak berkumandang. lagu melayu aku dgr mse kt kfc je. tmpt2 lain memg x dgr pun. ermmm.. no comment.!! so, mse kitorg kuar dri sungei wang 2 de la promoter c****m yg promot sim. lokasi: tepi jalan. dorg ni main serbu je org lalu kat dorg. cm pakse2 lak suh beli. menurut wanny, de kisah cm ni berlaku kat member die. kwn die penah amik simkad cm 2 kat tepi jln cm 2 la. simkad 2 die jarang pakai. mule2 die bayar cm bese bil 2. tapi mkn lme die plik coz bil mkn lme melambung tinggi. so, die stop bayar. memg bahaye la kalo beli simkad kat tepi jalan cm 2.

pas kuar dari sungei wang 2, kat pintu gerbang 2 tulis 'SUNGEI WAN'. kwn2 aku tnye aku. "ko gi mane tadi". aku pun dgn selambe jwb "gi low yat n sungei wan". dorg pun tergelakkan aku coz aku sebut 'sungei wan'. tpi memg la, da kat pintu gerbang tulis cm 2. aku tgk ramai pelancong asing dtg malaysia. aku x tau la dorg perasan ke x ejaan kat pintu gerbang 2 betul ke salah.

pas2 habis membeli belah kitorg trus blik. aku, wanny n nisa sakir blik kolej. mah blik umah mak sedare die kat KL. tika gi umah akak die. tiya plak blik PAHANG. waaaa... aku nak gak blik pahang. tapi ats sebab yg x dpt dielakkan terpakse la aku berubah fikiran blik ke kolej. hurmmm..

sepanjang dlm bas ke PKNS aku x tido. aku suke tgk ragam org kat sekeliling aku sepanjang dlm bas. wanny n nisa sakir tido. penat sgt la kononnye. hehehe.... smpai kat satu tempat 2 de la tbe2 kat satu lokasi 2 org ramai bergegas gi kat situ. adakah ia accident? aku sebenarnye x tw coz aku x nmpk. pas2 org rmai cam kelam kabut je. pas2 aku pun termangu2 dlm bas rase ingin tw pe yg terjadi tpi x dpt plak nk tgk coz mende yg jdi 2 kat tgkap bkn sebelah aku. kesimpulannye, aku x tw pe yg tlh terjdi di situ.

aku pun terus memrhati. aku tertrik ngn sebuah kerete ni yg pemandu die sedang TERSENGGUK2. dasyat gile die tersengguk2. da la die sorg je dlm kerete 2. kalah aku tersengguk dlm kelas. opsss!! hahaha.. x lme pas2 tetibe "POMM!!!!". dlm hati aku trdetik 'keter org tdi 2 accident ke?'. rupenye x pun. sedikit pertanyaan x dpt dijwb di sni. bunyi tdi x dpt dikenal pasti dri mne dtgnye. tpi ramai org pandang kat lori yg kt tepi jln 2. lagi 1 kesimpulan, aku x tw pe yg tlh terjdi di situ.

kitorg turun kat pkns coz nisa nak cari barang. aku pun jln r sorg2 kat pkns coz wanny gi toilet n nisa gi cri ubt pe ntah. sebutnnye cm dlm bhse jepun, aku pn x reti sebut. mse jln2 2 sebenarnye aku da lme teringin nk beli cincin.tpi x kesampaian coz saiz cincin selalu x kene ngn jari aku.

kitorg naik la bas nak ke puncak perdane. tpi memg serius aku x perasan lansung de abg shafik dlm bas. die trun kat giant bru aku perasan. tpi aku memg de 1 habit truk ckit. kalo aku jln2 aku kadang2 x pasan pun org sekeliling. aku memg x amik port kt org pun mse aku tgh berjln. bkn sombong, tpi aku memg.. ish ntah la. sush nak perasan org kot. aku suke tgk ragam org kalo aku tgh duduk or berdiri tetap je. tpi kalo org 2 menarik perhatian semestinye aku akn perhati.


dari tepi:, wanny ayub, nisa sakir, mah sulaiman, cik tieya hanami, saye la 2.
(tika, mohon ampun ek plagiat gmba.. hehehehe)
gmba berlatarbelakangkn monorel

tika pun de crite sal ni kat blog die. check it out her blog blog tika

No comments:

 

Template by BloggerCandy.com