Pages

info untuk mu


Tuesday, September 7, 2010

shopping last minute..

assalamualaikum..

shopping las mnt memg memeningkan kepale. huhuhu.. jalan sesk gile. banyak kerete, banyak org, banyak ragam n banyak r lagi.. bese r 2, typical malaysian: suke shopping las minute. aku termasuk ke?? hahaha.. ape cer nie. bukan kehendak aku nak sopping las minute nie, huhuhu.. aku balik umah ari sabtu ari 2, so terpkse la shopping lambat. hurmm.. beli baju kurung, selendang, keronsang, kueh raye, ermm pe lagi ek. lupe lak. tapi de story menyeedihkan : aku beli selendang x match ngn baju kurung. hurmm. sabo je la. aku gi shopping kat bndar TEMERLOH, banda ikan patin.. ikan patin masak tempoyak, perghh, sedap gile! eh, apsal lak ttibe je cite sal makanan ni.. hadoii.. ok, proceed to the next story. so, kat sini aku nak story-mory sal mcm2 ragam manusia. antarenye:
  • ade la pemandu kerete yg bawak perlahan cam GARY (binatang peliharaan SPONGEBOB) xnak mention menatang 2. huhuhu.. da la bawk pelan, plak 2 x reti lak nak gune lorong sebelah kiri. die da pandai bawak kete x kan x bljar sal peraturan mase kat institut memandu dulu. x pahm aku. org da sediakan dua lorong 2, manfaatkan la. yg pelan lorong kiri, yg nak memotong sebelah kanan. org cam ni la boleh menyebabkan jalan raye makin sesak sebenarnye.
  • pastu memg jenis manusia yg da lame hidup kot yg melintas x pandang kiri kanan. dlm tv pun da tunjuk cam mane nak lintas jalan. 'pandang kiri, kanan, kiri'. lebih kurang cam ni la iklannye kot. yg aku tgk org2 tue je jenis lintas x pandang kiri kanan. budak2 kecik punye la cam takut gile nk melintas even mak die pegang tangan die.
  • boleh plak ade pakcik ni bawak moto menentang arus jalan. pakcik, nape la berani sgt. x phm toi saye ngn pakcik. cewah, cam pakcik 2 bace je blog ni. tau la 2 kampung die, tapi agak2 la coz banyak kerete lalu lalang kat situ. kampung pakcik 2 kot coz die x pakai helmet, pastu pakai seliper. ni lagi satu, x pakai helmet n x pakai seliper. bahaye la jalan sesak cam 2 pakai seliper je.
  • tengah jalan2 abg aku nak cari parkir kerete ternampak la sebuah lori kat belakang pasaraye. lori 2 parkir kat situ. dalam lori 2 aku ternampak kelibat sorg makcik n sorg budak kecik umur lebih kurang 3 taun. makcik 2 duduk kat tempat sebelah pemandu 2. budak kecik 2 kat mane?? cube teke. kat tempat pemandu tgh main stereng. wah, baik punye! makcik 2 boleh wat x ambik port je pe anak die wat. da la pemndunye ntah lepas ke mane. sekali lori 2 berjalan sendiri, bayangkan budak kecik 2 yg bawak, seme bende die rempuh. ish3x..
  • aku mencari kuih di bazar. bazar ke?? boleh r dlm kategori bazar gak. pastu mase jalan 2, ternampak la gelagat mamat2 duk 'suet' (ala, bunyi cam tikus 2) kat awek2. pose ke x dorg nie, da r wat kat awek seksi. x phm aku. panggil manusia cam panggil tikus je. panggil la 'awak' ke, cam romantik je. x pun 'wanita' ke, 'gadis' ke. kalo 'pompuan' cam x sopan je bunyinye. hahaha...
  • x paham la ngan sesetengah driver yg sanggup parkir kerete kat belakang kerete org lain. maksud aku kat sini dorg block kerete org lain. punye la x nak jalan jauh. padahal ade sgt tempat parkir, tapi jauh je. ala, berkorban la sikit. jangan nak susahkan org lain. bile da block kerete org 2, mule la org yg diblock 2 sush nak keluar. nyusahkan org tol la. tadi ramai toi org parkir kat tengah jalan. jalan makin sesak pun sebab sesetgh driver parkir kerete kat tgh jalan. aku tgk JPJ dari jauh duk senyum2 nak jalankan tugas saman-menyaman. huhuhu...
  • paling aku x puas hati, mase kat bazar ramadhan 2 boleh plak sorg pakcik memg da ternyate muke da tue panggil aku 'KAK'. kuang hasam toi la. kalo de org cam 2 memg jangan harap aku nak beli kat gerai die. huh, sorry to say! panggil la cik ke, adik ke. ni kak, cam aku ni tue sgt je.
alamak.. da ngantuk. igt nak cite lagi. tapi da ngantok so setakat ni je la yg dpt aku coretkan.
NITEZZZ WORLD..

Wednesday, September 1, 2010

malunye aku..

hari ni ade test BEL.. tak sangke hari ni terjadinye perkare memalukan. malunye..... mende ni jadi mase da nak abes jawab test. tengah syok menjawab tetibe je de 1 bunyi. bunyi lagu. lagu showdown-black eyed peas. aku buat tak tau je la sebab tak silap tu bukan ringtone aku. sir pun mencri kat tempat beg banyak-banyak tu. tapi tak sangke bunyi tu datang dari beg aku. segannye aku. rupenye tu bunyi alarm aku. entah macam mane boleh bunyi pukul9.30 am. aku dengan malunye pegi la tutup bunyi alarm 2. kepade budak kelas aku tu bukan bunyi ringtone aku tau. tu bunyi alarm. aku memang da buat silent mode.
 

Template by BloggerCandy.com